Video från idag


 
Har alltså lärt mig att klippa ihop videos, lägga till musik och sånt idag. Tog några timmar men eftersom jag alltid viljat lära mig så var det värt det. Synd bara att kvalitén blev 100 gånger sämre, vet ej hur man fixar sånt, om det änns går?
Sen så filmar jag utan stativ och med mitt zoom-objektiv som är ganska tungt, därför är det skakigt. Så nu vet ni det. Ville bara testa hur det blev.. första gången är aldrig bra så, dont judge me!

Fototips: CloseUp-filter


 
Jag älskar verkligen att ta närbilder på naturen, blommor osv. Och för att komma närmre det man vill fota kan det vara bra att ha ett Close Up-filter som du sätter på ditt objektiv då man just kommer mycket närmre.
 
 
Test bilderna jag tagit ovan är taget med ett Close Up filter +4. Det finns massa olika Close Up filter med olika styrkor. +4 är en ganska liten styrka. +10 däremot kan man komma dubbelt så nära motivet.
 
 
Man behöver inte bara knäppa natur bilder med Close Up utan det finns ju massor med olika motiv man kan fota. Till exempel så fota jag en close up på ett öga och det vart en jättebra bild. Har ni en systemkameran så rekomenderar jag ett close up filter.
 
 
Mer om filter och vad för effekter dom kan göra tänkte jag göra ett nytt inlägg om om några dagar. Vilken storlek man ska ha och vilka som är mest köpvärda. Kram på er så länge!

Bieber on tv


Blivit en liten beliber, haha nä men Justin Bieber är på tv alldeles strax.. antar att det är värt att se på.
Jag ska i alla fall, sedan ska jag blogga lite mer!